Ainekset
8 annosta | |
Sushiriisi | 500 g |
Avokado | 3 kpl |
Retikka | 500 g |
Retiisi | 150 g |
Kevätsipuli | 2 pnt |
Edamame papu | 500 g |
Kookoslastu | 200 g |
Korianteri | 2 pnt |
Nori merilevä | 50 g |
Aasia-pikkelöity tofu (resepti alla) | 800 g |
Aasia-pikkelöity tofu | |
Tofu | 800 g |
Pikkeliliemi Aasia | 5 dl |
Aasia-soijaliemi | |
Pikkeliliemi Aasia | 1 l |
Vähäsuolaista soijaa | 2 dl |
Ponzukastike | 1 dl |
Seesaminsiemenöljy | 1 dl |
Limen mehu | 1 dl |
Valmistusohjeita
Keitä sushiriisi ohjeen mukaan ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa avocadot viipaleiksi. Leikkaa retikka, kevätsipuli, norilevä ja retiisi viipaleiksi.
Laita sushiriisi syvän lautasen pohjalle ja kokoa muut raaka-aineet segmenteittäin lautaselle. Koristele kookoslastuilla ja tuoreella korianterilla.
Viimeistele annos kaatamalla Aasia-soijaliemi kannuun ja siitä edelleen annoksen päälle noin 1 dl.
Aasia-pikkelöity tofu
Kuutioi tofu ja laita uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai siihen saakka, kun tofut ovat saaneet väriä. Laita tofut kuumana astiaan ja kaada Pikkeliliemi Aasiaa tofujen päälle niin, että ne peittyvät. Anna tekeytyä jääkaapissa kaksi tuntia.
Aasia-soijaliemi
Yhdistä ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.