Ainekset
Siikafile |
|
Siikafile | 1 kg |
Merisuola | 30 g |
Pikkeliliemi Savu | 1 l |
Piparjuurikreemi | |
Crème fraîche | 3 dl |
Piparjuuritahna | 1 rkl |
Sitruunamehu | 2 rkl |
Merisuola | |
Savu-mummonkurkut | |
Kurkku | 1 kg |
Pikkeliliemi Savu | 5 dl |
Tilli | 0,5 pnt |
Tilliöljy | |
Tilli | 1 pnt |
Rypsiöljy | 3 dl |
Valmistusohjeita
Siikafile
Poista siikafileestä ruodot ja ripottele kalan pinnalle merisuola. Anna graavaantua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Nosta seuraavana päivä kalat pois suolasta ja pyyhi ylimääräiset suolat pois. Laita siikafileet puhtaaseen astiaan ja kaada Pikkeliliemi Savu siikafileiden päälle. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.
Poista siikafileet liemestä ja kuivaa fileitä hieman. Leikkaa siikafileistä mahdollisimman ohuita viipaleita.
Pirskottele tilliöljyä leikattujen siikafileiden päälle. Tarjoile savu-mummonkurkkujen ja piparjuurikreemin kanssa.
Piparjuurikreemi
Sekoita ainekset keskenään. Laita pursotinpussiin.
Savu-mummonkurkut
Leikkaa kurkut viipaleiksi ja kaada Pikkeliliemi Savu kurkkujen päälle. Anna maustua 3 tuntia. Hienonna tilli ja lisää kurkkujen joukkoon.
Tilliöljy
Laita tilli ja rypsiöljy pystymikseriin ja aja täydellä teholla niin kauan, että massa alkaa kuumentua. Siivilöi kangasharson läpi.