Jyväskylässä toimiva cocktailbaari DeLorean haluaa minimoida hiilijalanjälkeään, ja yksi tapa siihen on sitrusten hyötykäyttäminen loppuun asti. Yhteistyössä kanssamme niistä syntyy sitruskordiaalia.

Baarimikot ja kokit kestävän kehityksen asialla

Sitruskordiaalin kehittäminen sai alkunsa jyväskyläläisen DeLorean-cocktailbaarin omistajien ajatuksesta, ja pian mukaan saatiin muitakin paikallisia ravintoloita. Ravintoloista kerätään juomien puristukseen käytetyt appelsiinit, sitruunat ja limet, joissa on vielä jäljellä vähän mehua ja kuoriaromit. Sitten me valmistamme niistä pirteän raikasta makulientä nimeltä sitruskordiaali.

Sitruskordiaali toimii juomissa mikserinä ja makuaineena, ja se sopii ainesosaksi niin alkoholipohjaisiin kuin alkoholittomiinkin drinkkeihin. Myös ravintolapuolella ja tuotejalostuksessa sille voi keksiä lähes rajattomasti käyttötarkoituksia. Esimerkiksi sorbettiin sitruskordiaalia on jo käytettykin.

Sitruskordiaali ei ole tällä hetkellä saatavilla ulkopuoliseen myyntiin, sillä tuotekehitysprosessi on vielä kesken.